Eind vorig jaar hebben directie en OICT-ers zich gebogen over de keus voor een nieuw netwerkbeheerder. Het contract met Station to Station (Heutink) is aflopend, wat mogelijkheden biedt om te kijken naar andere ICT-oplossingen.

Leerlingen van nu groeien op in een digitale wereld. Vol media. Hoe sluit de school daarbij aan?

In de huidige infrastructuur van de scholen, past wat ons betreft dan ook geen server meer. Alle informatie kan tegenwoordig overal vanuit de Cloud benaderd worden. Delen van en samenwerken in documenten is geen belemmering en het biedt mogelijkheden om flexibel te leren en te werken.

Naast goed draaiende devices, is dekkende wifi en een snelle internetverbinding een must om in de Cloud te kunnen werken. Hierin is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd. De school bespaart nu de aankoop van een nieuwe server.

Welke Cloud-dienst sluit het beste aan?

Uit de gesprekken met netwerkbeheerders en ervaringen van ‘serverloze’ scholen, zijn we uitgekomen op Google apps for Education (GAFE)

En daarmee is het volgende ‘Station’ Cloudwise geworden…

Cloudwise

(Klik op de afbeelding voor meer informatie over Cloudwise)

Via je OICT-er ben je of wordt je geïnformeerd over de verandering die de omzetting naar Cloudwise met zich meebrengt. Hierbij hoort ook een training om je wegwijs te maken met de ELO (elektronische leeromgeving) en Google apps.

Op het moment van schrijven zijn de Da Costaschool, Prof.J.Waterink, KWS, Amalia-Astro en de Bron, gemigreerd naar ‘de Cloud’. Als het volgens plan verloopt, zijn alle scholen vóór de zomervakantie overgezet.

Of we ook echt ‘in de wolken’ zijn, lees je in het volgende personeelsblad. We gaan dan in op de onderwijskundige kant, met de nadruk op de aanwezige kennis en ervaringen. Bijvoorbeeld de inzet van Chromebooks.

Hierbij alvast een paar tips:

Ontdek de mogelijkheden van Google Classroom  (beschikbaar als app in Chromeweb- en Google Playstore en recentelijk beschikbaar in de App Store)

Contact

contact

PCBO Baarn-Soest
Nijverheidsweg 13 C
3762 EP Soest
Tel: 035-6099233
info@pcbobaarnsoest.nl