Een terugblik door de ogen van Rianne Ruighaver, werkzaam als kleuterleerkracht op de Guido de Bres in Baarn.

Rianne keek niet echt uit naar de studiemiddag. Ze zag op tegen de meer persoonlijke onderdelen. Dat ze een foto van zichzelf mee moest nemen, vond ze ook niet zo’n prettig idee. Ze vertelt verder:

“Eenmaal ter plekke vond ik het gebouw waar de middag gehouden werd, meteen erg mooi. Ik ben expres even naar het Montini gedeelte gelopen. Mijn jongste heeft eind vorig schooljaar afscheid genomen van groep 8 van de Montini. Vooral de leerpleinen in het hele gebouw spreken mij erg aan. De lokalen van beide scholen zijn erg leuk ingericht en zien er gezellig uit. De inleiding vond ik erg goed. Het zette mij meteen aan het denken. Wat bij mij is blijven hangen is dat je soms gewoon iets moet doen, zonder dat er eerst lang over gepraat is. En als het niet werkt…..Jammer, maar dan weet je dat tenminste.

Toen werd iedereen per bouw bij elkaar geplaatst. Ik ben kleuterjuf en kwam dus bij de ½ leerkrachten terecht. Na een korte inleiding werden we onderverdeeld in twee -en drie tallen. Ik kwam terecht bij 2 dames uit Soest, die ik helemaal niet goed kende. Eigenlijk moesten we onze talenten bespreken. Omdat we elkaar nog niet zo goed kenden, hebben we vooral veel ervaringen uit gewisseld. Dat was gezellig én onze talenten kwamen er als vanzelf uit naar voren.

Hierop aansluitend hebben we in een grotere groep een collega uit het eerdere groepje voorgesteld. De middag werd afgesloten met een drankje en een hapje. Dat ik er van tevoren niet naar uit gekeken had, was niet terecht. Ik vond het een leuke middag!”

Contact

contact

PCBO Baarn-Soest
Nijverheidsweg 13 C
3762 EP Soest
Tel: 035-6099233
info@pcbobaarnsoest.nl