Verbinding

In de vorige nieuwsbrief kwam het stukje in deze rubriek van de pen van Theo Van Rietschoten. Theo heeft op zijn beurt de pen doorgeschoven naar Mandy van den Broek, die momenteel op de Guido de Bresschool werkt.

Dank Theo van Rietschoten voor “de pen”. Theo ken ik nog van de tijd dat ik op de Gaspard werkzaam was.

In 2003 ben ik daar als LIO-stagiaire begonnen waarna ik daar jaren met veel plezier en in verschillende groepen heb gewerkt. Daarnaast was ik sinds 2009 ook ICO. Een mooie functie! Door het contact met de studenten en de Marnix-academie blijf je als opleidingsschool verbonden met de huidige ontwikkelingen in onderwijsland. Door regelmatig met de andere coördinatoren in overleg te gaan kreeg ik een beter beeld van de andere scholen binnen de stichting. Over verbinding gesproken! Omdat ik het belangrijk vind om te blijven ontwikkelen heb ik in deze periode ook de opleiding tot rekencoördinator gevolgd.

Na heel wat jaartjes op de Gaspard vond ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en heb ik mobiliteit aangevraagd. In 2015 ben ik begonnen op de Guido de Brès. Hier was ik al snel gewend en eigenlijk nog steeds op zoek naar een uitdaging. Ik ben in september 2016 begonnen met de Master Educational Needs, de RT-richting (E-learning). Dit is een combinatie van taal- en rekenspecialist. Het volgen van deze studie is voor mij mogelijk door de Lerarenbeurs. Enorm spannend om aan te beginnen. Kan ik het wel? Heb ik er wel genoeg tijd voor? Zo halverwege de studie kan ik zeggen dat ik enorm blij ben dat ik deze stap gezet heb en kan ik het iedereen aanraden! Het is een verrijking voor mij als persoon door het (online) contact met medestudenten en docenten, maar ook als leerkracht. Ik ben heel benieuwd wat er mijn pad gaat komen na het afronden van deze studie. Binnen de klas komt alles wat ik tot nu toe geleerd heb al enorm van pas.

In de klas vind ik het belangrijk dat de kinderen een gevoel van verbinding hebben, met elkaar, maar ook met mij als leerkracht. Het tonen van interesse, delen van gebeurtenissen en het voeren van gesprekken zijn belangrijke items.

Verbinding vind je ook weer terug in de cursussen en opleidingen die ik volg. Zo volg ik dit jaar de cursus van Floor R., waarin ik weer heel veel herken van de cursus over Talentbegeleiding die ik samen met Marja Prins heb gevolgd bij Novilo. De theorie van “not yet” komt ook weer overeen met de theorie van C. Dweck waarvan ik veel lees voor mijn studie.

De drie schrijvers voor mij zijn allemaal werkzaam (geweest) op de Gaspard, mijn idee was om de pen door te geven aan iemand die geen “Gasparie” is. Maar als ik aan verbinding denk, dan denk ik aan Lianne. Als leerling van groep 6 zat zij bij mij in de klas tijdens mijn LIO-stage, als student aan de PABO kwam ze bij mij als ICO stage lopen op de Gaspard en nu is zij mijn collega op de Guido. Over verbinding gesproken! Lianne, ik geef deze pen graag aan jou door!

 

Contact

contact

PCBO Baarn-Soest
Nijverheidsweg 13 C
3762 EP Soest
Tel: 035-6099233
info@pcbobaarnsoest.nl