Wat een ontwikkeling maken die kinderen toch door. En wat een fantastische school is het toch! Daar wil je toch iets voor terug doen? Daar wil je toch onderdeel van uitmaken? Het waren deze gedachten die mij enkele maanden geleden deden besluiten te solliciteren bij het toezichthoudend bestuur van stichting PCBO Baarn Soest. Nu, begin 2018, ben ik gestart als algemeen bestuur lid. Graag stel ik me aan jullie voor.

Mijn naam is Hendrik Pothof. Mijn schoolcarrière leidde langs twee basisscholen, MAVO, via MTS en HTS naar de bedrijfskundige universiteit en uiteindelijk een postdoctorale opleiding Register Controller. Met deze 22 jaar ervaring kon de selectiecommissie niet om me heen.

Het oplossen van puzzeltjes en het maken/verbeteren van iets dat niet (goed) werkt is mijn hobby en mijn werk. Kaart- en bordspellen en klussen in en om huis zijn mijn liefhebberijen. In mijn werk doe ik eigenlijk hetzelfde bij ING Bank. Ik werk bij Wholesale Lending; een bedrijfsonderdeel dat in 32 landen lening verstrekt aan grote bedrijven. Ik ben daar verantwoordelijk voor de inrichting van de bedrijfsprocessen en systemen, en ook de veranderingen die we doen. Hopelijk is mijn ervaring met bedrijfsvoering en financiën een aanvulling voor het bestuur.

PCBO Baarn Soest heeft het goed voor elkaar: goede personele bezetting, voldoende leerlingen en financieel gezond. Tegelijkertijd ligt er een aansprekend en ambitieus plan naar gedeeld eigenaarschap. Meer eigenaarschap bij directeuren, leerkrachten en zelfs leerlingen. Dit kan naar mijn mening alleen bereikt worden door los te laten en competenties te ontwikkelen. Ik kijk er naar uit hier een bijdrage aan te leveren!

 

Contact

contact

PCBO Baarn-Soest
Nijverheidsweg 13 C
3762 EP Soest
Tel: 035-6099233
info@pcbobaarnsoest.nl