Innovatieprojecten

In 2017 stelde het bestuur voor het eerst geld beschikbaar voor innovatieprojecten.
Het directieoverleg was we heel blij met deze mogelijkheid en in totaal zijn er in dat jaar al 10 projectvoorstellen ingediend.
Er was wel een aantal duidelijke criteria vastgesteld waaraan het project zou moeten voldoen.
Na een zorgvuldige beoordeling zijn in totaal 6 van de 10 ingediende projecten gehonoreerd.
Het leek ons een goed idee om in deze nieuwsbrief iets te schrijven over één van deze projecten, namelijk het Startersproject. In het kader van dat project krijgen leerkrachten in de eerste drie jaren van hun onderwijsloopbaan de nodige begeleiding. Eén van deze starters is gevraagd om hierover iets te schrijven.

Mijn naam is Maaike Morrenhof en vorig jaar ben ik begonnen als leerkracht op de KWS. Ik ben toen ook begonnen aan het starterstraject van onze stichting. Een leuke manier om andere startende collega’s te leren kennen en om af en toe even stil te staan in alle hectiek. Het starterstraject bestaat uit intervisie, een running diner, masterclasses en een coachingstraject. Dat coachingstraject vond ik heel fijn. Iemand van buitenaf die meekijkt en tips geeft in je eigen klas. Het heeft mij heel erg geholpen dat je af en toe een spiegel wordt voorgehouden, want het runnen van je eigen klas is toch wel iets anders dan je klas delen met een ander.

Tijdens het starterstraject krijg je ook de mogelijkheid om masterclasses te volgen op de Marnix Academie. Er is voor iedereen wel wat: van timemanagement tot gedrag en van het jonge tot het oude kind. De opleidingstijd ligt natuurlijk nog niet zo lang achter je, maar alles is toch anders als je eenmaal alleen verantwoordelijk bent voor je klas. Daarom was het zo leuk om aan die masterclasses deel te nemen. Je kiest een onderwerp dat bij jou past, je krijgt wat input en je kan er eens flink over brainstormen.

Het running dinner was voor mij één van de hoogtepunten. Ik had nooit ingevallen binnen de stichting en ik kende de andere scholen ook niet. Tijdens dit running dinner kwam daar gelukkig verandering in: we maakten met elkaar een rondje door Baarn en Soest en gingen kijken op verschillende scholen van de stichting. Overal waar je kwam had je wel weer iets waarvan je dacht: hé, dat is ook leuk om in mijn eigen school of klas toe te passen. Ik vond het een heel fijne manier om een beeld te krijgen van de andere scholen en het was uiteraard ook heel leuk om mijn eigen school aan de anderen te laten zien!

 

 

 

 

Contact

contact

PCBO Baarn-Soest
Nijverheidsweg 13 C
3762 EP Soest
Tel: 035-6099233
info@pcbobaarnsoest.nl