Durf je onderwijsdroom te dromen

Onlangs sprak ik een jongetje aan op het schoolplein. Hij liep de school uit met zijn modelvliegtuigje in zijn hand en zijn tas met materialen. “Meneer, ik word piloot”, zei de jongen op mijn vraag waarom hij dat prachtige vliegtuig mee naar school had genomen. Zijn antwoord was niet gericht op zijn spreekbeurt  die hij net had gegeven, maar op zijn feitelijke doel piloot worden.  Dat is mooi als je weet wat je wilt worden en  weet waarvoor je aan het werk bent.  Dan heb je ook iets om voor te gaan.

Met grote bewondering en soms geëmotioneerd heb ik zitten kijken naar verschillende onderdelen van de Paralympische spelen in Rio. De Belgische atlete Marieke Vervoort (37) sloeg alles.  Ondanks haar progressieve spierziekte behaalde zij haar doel, een podiumplaats.  In Londen (2012) verwierf zij goud en zilver en nu 4 jaar later  in Rio zilver en brons op de atletiekbaan.  Ze wilde nog één keer meedoen en op het podium ‘staan’.  Wat een gedrevenheid, wilskracht en passie. Ondanks de helse pijnen, ondanks haar verdere beperkingen had en hield zij haar droom.  Haar Olympische droom heeft zij bereikt.

Dromen doen we allemaal. Dromen gericht op wensen, ambities, doelen behalen gaan wel altijd gepaard met een sterk geloof  in het kunnen en willen bereiken. Je moet het willen!  Op de studiemiddag van de stichting op 2 november zoomen we in op passie en gedrevenheid. We hebben een bijzondere spreker uitgenodigd die ons meeneemt in zijn passie. Die ons laat zien wat passie te weeg brengt. Daarvoor moet je eerst dromen en iets willen.  Dat geldt ook voor ons. Durf je onderwijsdroom te dromen. Spreek je onderwijsdroom uit, deel je onderwijsdroom met anderen. Het is een mooie stap op weg naar een verbeterde onderwijstoekomst.

Bart Sonnenberg

Contact

contact

PCBO Baarn-Soest
Nijverheidsweg 13 C
3762 EP Soest
Tel: 035-6099233
info@pcbobaarnsoest.nl