Drie jaar geleden waren wij betrokken bij het startersproject van de Stichting PCBO Baarn-Soest. Eén van de thema’s was ‘creativiteit en innovatie in het onderwijs’. Wij waren geïnteresseerd in het onderwijsconcept ‘flipping the classroom’. Hoe zou dat in de praktijk werken? Zou het de motivatie vergroten? Al deze vragen resulteerden erin dat  wij op een vrijdagmiddag met onze Ipads (Christiaan verkleedt als Rembrandt van Rijn en Marijke als Samuel van Houten) ons eerste flipping video maakten.Toen wij zagen wat het ons opleverde, waren wij enthousiast: dit wilden wij vaker doen!

Met onze LOF subsidie hebben wij deze wens in praktijk kunnen brengen. Eén keer in de twee weken staat er een nieuwe video online op ons YouTube-kanaal: www.youtube.com/benjegeflipt
Het project heet ‘Geflipt?!’, omdat we enerzijds de klas ‘omflippen’ en anderzijds omdat het misschien wel een geflipt plan is.. Wat doet ons project met de motivatie van kinderen? Blijven ze de video’s kijken? Lukt het om kinderen te laten zien dat leren ook plezierig kan zijn?

Wij zouden het super leuk vinden als jullie met jullie groepen de video’s bekijken. Je kunt in de reacties achter laten waar volgende video’s over moeten gaan.

Wij houden jullie op de hoogte!

 

Contact

contact

PCBO Baarn-Soest
Nijverheidsweg 13 C
3762 EP Soest
Tel: 035-6099233
info@pcbobaarnsoest.nl