Wendela Kruijt

Ik ben 41 jaar, moeder van Tijmen (9 jaar) en getrouwd met Nico. Nico heeft twee volwassen kinderen die samenwonen. Nico heeft al twee kleindochters en twee kleinzonen (tweeling) zijn onderweg. Wij wonen in Amersfoort en daar woon ik al vanaf mijn geboorte.

In mijn vrije tijd vind ik het fijn om thuis te zijn; lekker te koken voor vrienden of met onze zoon een spelletje te spelen. We gaan in de zomer graag met de vouwwagen op vakantie en dan gaat een grote stapel boeken mee. Tijmen speelt hockey en daarvoor regel ik het één en ander op zijn club en op de school van Tijmen ben ik lid van de MR. 

Waarom ben je directeur geworden?

Goede vraag… Het allerleukste van mijn baan vind ik het begeleiden van onderwijsprofessionals bij het steeds beter onderwijs geven aan leerlingen. Het in hun kracht zetten van professionals, waardoor zij gaan bloeien en groeien in hun werk is mijn grootste uitdaging. Daarnaast vind ik de dynamiek van een school waarin de betrokkenheid van een ieder groot is en er wordt samengewerkt aan goed onderwijs, een super leuke werkomgeving.

Wat is voor jou hét speerpunt op pedagogisch gebied?

De Insingerschool gaat uit van de cirkel van veiligheid naar zelfsturing. Dat spreekt mij erg aan. Ik streef eigenaarschap na op alle lagen binnen de school. Eigenaarschap bij leerlingen betekent voor mij dat ook zij in hun kracht worden gezet. Dit betekent dat je als leerkracht goed moet kunnen inschatten wat een leerling aankan zodat vanuit zelfvertrouwen een leerling de kans krijgt om steeds een stapje verder te zetten. Uiteindelijk hoop ik dat ieder kind van de Insingerschool weggaat met het gevoel te zijn ‘gezien’ en te weten wat hun kracht is.

Wat is voor jou hét speerpunt op organisatorisch gebied (team)?

Het team van de Insingerschool is een stabiel en gezellig team. Veel mensen werken al lang op deze school en ook al lang op dezelfde plek. Met het team en met ieder individueel ga ik op zoek naar de beweging. Waar ligt voor een ieder zijn of haar uitdaging/ontwikkeling en wat heeft de leerkracht nodig om weer een stapje verder te zetten in zijn ontwikkeling. Beweging doet stof opwaaien, maakt talenten wakker en helpt je kijken vanuit een ander perspectief.

Als “nieuwe” directeur, welke vraag zou jij willen stellen aan de langstzittende directeur?

Beste Jan, op welke ontwikkeling ben jij het meest trots en waar zou volgens jou de ontwikkeling in de toekomst op gericht moeten zijn?

 

 

Contact

contact

PCBO Baarn-Soest
Nijverheidsweg 13 C
3762 EP Soest
Tel: 035-6099233
info@pcbobaarnsoest.nl