Mijn naam is Alexandra Pondman. Sinds 1 maart 2016 ben ik werkzaam als leerkracht van de plusklas binnen de stichting. Op dinsdagmorgen sta ik voor de plusklas in Baarn en op woensdagmorgen in Soest.

In de plusklas werken we met gezamenlijke en eigen projecten waarbinnen al onze doelen aan bod komen. De gezamenlijke projecten zijn bijvoorbeeld gericht op samenwerking. In Soest hebben we de laatste keren gewerkt aan een eiland dat de kinderen samen hebben ontworpen en gebouwd. We hebben daarbij veel coöperatieve werkvormen gebruikt. Daarnaast besteden we tijd aan creatieve activiteiten die de onderzoekende houding stimuleren, activiteiten die het ‘leren leren’ van de kinderen bevordert en activiteiten gericht op sociaal- emotionele ontwikkeling.

In de eigen projecten mogen de kinderen zelf een onderwerp kiezen dat ze leuk en interessant vinden. In Soest is er bijvoorbeeld een kind bezig met een project over vliegtuigen en onderzoekt daarbij de werking van de aerodynamica. Deze individuele projecten worden uitgevoerd op een onderzoekende of ontwerpende manier. De kinderen bedenken een eindproduct, maken een planning en reflecteren op zichzelf gedurende het hele proces. Binnen deze individuele projecten worden de persoonlijke leerdoelen van de kinderen verwerkt die ik, als leerkracht, samen met de kinderen opstel.

Door deze combinatie van gezamenlijke activiteiten en individuele projecten gericht op de didactische en pedagogische leerdoelen en persoonlijke doelen van de kinderen streef ik ernaar om alle kinderen in de plusklas optimaal tot hun recht te laten komen. Wij werken met elkaar gericht aan deze leer- en persoonlijke doelen en doen dit op een, voor ieder kind, betekenisvolle manier. Op deze manier is het zowel voor de kinderen als voor mij iedere keer weer een feest om een dag in de plusklas te zijn.

In de korte tijd dat ik werkzaam ben heb ik al ontzettend genoten van de kinderen en het werk. Ik zie aan de kinderen dat ze het naar hun zin hebben en dat ze veel leren tijdens het werken aan de projecten. Tijdens mijn interactie met de kinderen binnen het leerproces leer ik ook weer van hen. Dit maakt dat ik mij iedere dag weer uitgedaagd voel in deze functie en het geeft mij erg veel voldoening.

Contact

contact

PCBO Baarn-Soest
Nijverheidsweg 13 C
3762 EP Soest
Tel: 035-6099233
info@pcbobaarnsoest.nl