Nieuwe directeur begeeft zich graag in ‘vorstelijke sferen’!

Even voorstellen….

Ireen van der Stoep is sinds augustus 2015 directeur van de Koningin Wilhelmina School. Ireen is getrouwd, heeft 4 kinderen en woont in Rotterdam.

Liefde op het eerste gezicht… zo luidt de titel van het krantenartikel uit de Baarnsche Courant, twee weken na de start op de KWS.
Wanneer wij onze familie in Baarn bezoeken, zijn we altijd gecharmeerd van deze plaats. Toen de mogelijkheid zich voordeed om directeur van de KWS te worden, hoefde ik dan ook niet lang te aarzelen.
Wat een prachtige kans om op zo’n fijne school te werken en straks uiteindelijk met het gezin te verhuizen naar Baarn of omgeving.
Ja, liefde op het eerste gezicht! Voordat ik in het onderwijs terecht kwam, heb ik jaren als OK-assistente gewerkt.
Ik wilde destijds vooral niet in de voetsporen van mijn familie treden, daar zaten al ‘onderwijsmensen’ genoeg. Het was een mooie tijd op de OK.
Ik heb geleerd om samen te werken, je bent daar erg afhankelijk van elkaar. De reden dat ik er wegging was, dat het werken ’s nachts in diensten moeilijk te combineren was met een jong gezin. Toen mijn kinderen klein waren, heb ik mij laten omscholen.
Inmiddels werk ik alweer ruim 14 jaar in het onderwijs. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan…

Vrije tijdsbesteding… Vrijwilligerswerk voor de kerk. De gemeente Eben-Haëzer in Rotterdam heeft een recreatiecentrum in Maarn, waar ik regelmatig te vinden ben. Vooral in de keuken; koken is echt mijn hobby. Thuis heb ik daar overigens op dit moment weinig tijd voor, omdat ik op en neer reis tussen Rotterdam en Baarn. In de trein is er wel weer tijd om te lezen, wat ik ook graag doe.

Nog andere hobby’s? Jarenlang aan waterpolo gedaan, schaatsen, skeeleren en ik speel klarinet.

Wat bedoel je met ‘vorstelijke sferen’… Vóór de zomervakantie heb ik afscheid genomen van de Emmaschool in Rotterdam en in Vorstelijk Baarn startte ik op de Koningin Wilhelmina School.

Het mooiste compliment op de KWS tot nu toe… Bij de viering van mijn verjaardag: ‘juf Ireen, ik hoop dat je nog 100 jaar op de KWS mag blijven!’

Contact

contact

PCBO Baarn-Soest
Nijverheidsweg 13 C
3762 EP Soest
Tel: 035-6099233
info@pcbobaarnsoest.nl