LEERKRACHT AAN HET WOORD

Lerend netwerk Kleuterleerkrachten

Annette Hellinga is al 27 jaar werkzaam in het onderwijs. Eind jaren 80 begon ze In Almere, na twee jaar vertrok zij naar Baarn en ging aan het werk op de Guido de Bres, vervolgens ging ze naar de Amalia-Astro, en de laatste 7 jaar voert zij haar werkzaamheden uit op de Bron. Annette wilde altijd al juf worden. Dat horen we vaker en dat komt doordat meerdere familieleden in het onderwijs werken en zo het stokje doorgeven… Zo niet bij Annette! Zij vond haar inspiratie bij juf Betty Blankenstein op kleuterschool ’t Vinkennest.

Vanaf dat moment besloot Annette leerkracht kleuterbouw te worden. Na jarenlange ervaring in de kleuterbouw is ze in groep 3 gaan werken. Op dit moment houdt zij zich bezig met IB-werk en de waarneming van directeur Els Hordijk op de Bron. Een dag in de week volgt Annette een opleiding ‘Jonge kind specialist’. Deze opleiding wordt gegeven in Eindhoven aan de Fontys, duurt 1 jaar en is gericht op het jonge kind van 0 t/m 7 jaar. Belangrijk onderdeel in de opleiding is een rijke speel- leeromgeving voor jonge kinderen te creëren. De speelhoeken in de klas zijn weer terug van weggeweest en kinderen mogen weer spelen! Dit alles wordt al in de praktijk gebracht op de Bron. De opleiding richt zich op de verdieping in het jonge kind. Vormen van een visie is daarbij heel belangrijk. Annette wil graag dat we binnen onze stichting samen sterk staan rond het jonge kind.

Zelf staat ze niet meer voor de klas maar stimuleert de kennisoverdracht over dit onderwerp. Annette is een Lerend Netwerk gestart en heeft op 8 februari jl. alle kleuterleerkrachten van onze stichting uitgenodigd. Het was een succes en er was een grote opkomst. Ze zitten met een club erg enthousiaste collega’s bij elkaar, ze delen kennis, ervaringen maar ook materialen en documenten. Inmiddels is er een ideeën box op Drive geplaatst waar alle leerkrachten die deelnemen aan het netwerk hun informatie en ideeën kunnen plaatsen of vergaren. Er blijkt dus een grote behoefte te zijn aan informatie-uitwisseling. Op 29 maart is op de Insingerschool opnieuw een bijeenkomst gehouden. In deze editie van de nieuwbrief lees je daar meer over. Voor de volgende bijeenkomst zijn zij te gast op de Guido de Brès.

 

Contact

contact

PCBO Baarn-Soest
Nijverheidsweg 13 C
3762 EP Soest
Tel: 035-6099233
info@pcbobaarnsoest.nl