Gaspard de Coligny in een nieuw gebouw

Sinds augustus zit de Gaspard de Coligny in een nieuw gebouw. Samen met de Montinischool (Jenaplan) zitten we in Noorderbreedte. Hier zit ook een BSO en de kinderopvang. Een brede school waar samengewerkt wordt, maar ook duidelijk ieder zijn eigen identiteit behoudt. Met de Montini werken we samen volgens het Face to Face model: zo richten we samen het (groene) schoolplein in, werken samen met een feest als Sinterklaas, stemmen we roosters op elkaar af, maar verder hebben we onze eigen werkwijze en visie. Natuurlijk komen we elkaar tegen in het gebouw en dat gaat heel goed.

Vanaf het begin ben ik bij de bouw betrokken. Ik ben dan ook heel trots hoe het gebouw er uiteindelijk uitziet. De gezamenlijke ruimtes, de leerpleinen, de lokalen, de kleurstelling, alles maakt het tot een mooi geheel. Ingekleurd samen met de Montini en de andere gebruikers van De Noorderbreedte. In de pauzes maken we gebruik van het naastgelegen Cruyff Court. Zeker voor de bovenbouw is er zo voldoende ruimte gecreëerd om te spelen.

Het is heerlijk werken in zo’n nieuw gebouw. Het is fris en schoon, met mooie ruimtes, met nieuw meubilair, nieuwe touchscreens, digiborden en een heel goede wifi met genoeg Chromebooks. Als ik ’s morgens op school kom, loop ik tevreden naar mijn mooie lokaal en kom ik mijn collega’s tegen die met plezier in het nieuwe gebouw werken.

Natuurlijk is het ook wel even wennen in een nieuw gebouw. In het begin waren er nog wat (technische) “kinderziektes”, maar die worden steeds minder. Ook is het in het begin wennen welke ruimtes voor welke gelegenheden geschikt zijn en moest er af en toe nog flink aangepast worden . Ook roosters en afspraken moesten af en toe veranderd worden. Maar na iets meer dan een half jaar wordt het gebouw steeds meer eigen en hoeven we steeds minder aan te passen of nog in te richten.

Als ik over verbinding schrijf, denk ik ook aan woon- en zorgcomplex Noorderhof. Dit zijn twee nieuwe woningcomplexen naast de school beheerd door Lyvore. Sinds half maart wonen hier bewoners met de ziekte van Alzheimer. Vanuit hun woningen kijken zij op de school en wij kijken op de mooie terrassen van Noorderhof.

We proberen om vaak verbinding met hen te hebben. Zo waren we aanwezig bij de opening en de kinderen maakten daar de hapjes voor. We waren tijdens de nationale pannenkoekendag op het complex om pannenkoeken te bakken. Ook brengen we in de week voor Pasen zelfgemaakte bloemen naar de bewoners en zingen we liedjes.

Fijn voor de bewoners en leerzaam voor de kinderen.

 

 

 

 

Contact

contact

PCBO Baarn-Soest
Nijverheidsweg 13 C
3762 EP Soest
Tel: 035-6099233
info@pcbobaarnsoest.nl