Onlangs zat ik in theater de Flint in Amersfoort bij The Analogues. Deze Nederlandse band heeft zich ten doel gesteld om op de originele (analoge) wijze het werk van The Beatles live uit te voeren. Door de waanzinnige populariteit en vooral gillende fans hadden The Beatles al snel besloten alleen  in de studio te werken en geen live optredens meer te geven. Daarmee konden zij fantastisch experimenten met muziek, geluiden en tapes.

The Analogues spelen de komende jaren al het werk van The Beatles live. Dus de gemanipuleerde studio effecten worden nu live uitgevoerd.  Dat gaat naast de vijf bandleden met een orkest van ongeveer 12 personen. Al met al, een prachtig spektakel.

Ik werd getriggerd door de drummer Fred Gehring. Na een succesvolle internationale carrière, in de kledingbranche, uiteindelijk bestuursvoorzitter bij Tommy Hilfiger, gaf hij in het zicht van de AOW leeftijd zijn carrière een nieuwe wending door in 2014 de band The Analogues op te richten. Hij verruilde zijn zakenimperium voor zijn hartstochtelijke droom: drummen op de muziek van The Beatles. Avond aan avond toert hij met de band van theater naar theater. Heerlijk  bezig zijn met zijn passie drummen. Het plezier spat van de bandleden af.  Als je je ogen dicht doet hoor je The Beatles.  Hij mag Ringo Star spelen. Hij maakt van zijn passie zijn werk. Fred volgt zijn hart.

Daar gaat het uiteindelijk om, je hart volgen. Doen wat je graag zou willen.   Gepassioneerd en gedreven, met plezier in je bezigheden. Dat straalden onze workshopsleiders uit op onze studiemiddag onlangs in Noorderbreedte.  Getalenteerde onderwijsonderzoekers die laten zien waar en hoe zij de onderwijskoers zouden willen verleggen, aanpassen of verrijken. Dat stralen veel medewerkers binnen onze organisatie uit als ik ze ontmoet en vraag naar het werken in de school of in de groep. Dat voelt goed en dat werkt goed. Ga je onderwijshart achterna.

Ik spiegel mij aan Fred en bedenk dat leeftijd nooit uit maakt om je hart te blijven volgen. Ga ervoor!

http://www.theanalogues.net/

Contact

contact

PCBO Baarn-Soest
Nijverheidsweg 13 C
3762 EP Soest
Tel: 035-6099233
info@pcbobaarnsoest.nl