Logo Waterink

Rick vertrekt

Per 1 februari a.s. neemt Rik Spoelstra afscheid als directeur van de Waterinkschool. Dat vonden we als redactie een goede reden om hem een aantal vragen voor te leggen.

Waarom heb je besloten om te vertrekken en wat ga je nu doen?

Er is mij een unieke en prachtige kans geboden om in Utrecht (mijn woonplaats) te gaan werken als schoolleider op een grote school (De Paulusschool) van zo’n 420 leerlingen, met 40 personeelsleden, 17 groepen en verdeeld over 2 locaties. Ik moet mij daar voornamelijk richten op het onderwijskundige en personele beleid van de school. Deze kans sluit aan bij mijn ambitie, al kwam die wel wat eerder dan verwacht. Dat is de reden van mijn vertrek, maar wel met pijn in mijn hart.

Toen je hier begon had je bepaalde verwachtingen. Zijn die uitgekomen?

Ik ben er open ingestapt, zonder ervaring als directeur. Ik had eigenlijk niet zoveel verwachtingen toen ik hier begon. Ik ben een persoon die zijn eigen gevoel probeert te lezen en te begrijpen en daar dan naar te handelen. Ik heb het dan ook maar op mij af laten komen. Gaandeweg de rit ben ik een eigen draai aan mijn functie, het werk en de omgeving gaan geven. De enige verwachting die ik wel had, was dat het team en de omgeving waarin ik terecht zou komen “goed” moet voelen. Als dat niet het geval zou zijn, kan ik niet prettig werken. Die verwachting is volledig en heel snel uitgekomen.

Wat laat je achter?

Ik laat een prachtige school achter; een bont gezelschap aan culturen, identiteiten, opvattingen en personen. Dat gaat ontzettend goed samen en maakt het werken op de Waterinkschool plezierig, uitdagend en divers. Het is een school waar het draait om “verbinding”. Verbinding binnen het team, verbinding met de leerlingen en de ouders. Elke functie, partij, stakeholder is voor ons een even belangrijke schakel binnen het geheel. Iedereen doet er dan ook toe. Van stagiaire tot directeur en van medewerker kinderopvang tot aan ouder. Dat is de kracht van de Waterinkschool en dat laat ik achter. Jammer voor mij, goed voor de school ;-).

Verder is het een school in beweging die continu op zoek is naar de juiste ontwikkelingen in onderwijsland die passen bij de koers. Het is ook een school die haar verantwoordelijkheid neemt in de wijk. Hierbij moet je denken aan het creëren van een taalrijke schoolomgeving en stevige inzet op ouderbetrokkenheid.

Ik laat ook een heel mooi logo achter. Daar voelde ik mij erg mee verbonden.

Wat neem je mee naar de volgende werkplek?

Mijn fiets en mijzelf. Meer heb ik eigenlijk niet nodig. Dan komt het altijd wel goed.

Wat geef je PCBO Baarn-Soest nog graag mee voor de toekomst?

Houd koers en versterk elkaar!

Bedankt voor alles.

We wensen Rik alle goeds in Utrecht!

 

 

 

 

Contact

contact

PCBO Baarn-Soest
Nijverheidsweg 13 C
3762 EP Soest
Tel: 035-6099233
info@pcbobaarnsoest.nl