Veel leerkrachten zijn hun loopbaan binnen PCBO Baarn-Soest begonnen als student.
Studenten zijn dan ook van harte welkom in onze scholen. We hebben veel ervaring in het begeleiden van studenten en zien ze als onze toekomstige collega’s.

Zowel als PABO-student als MBO-student kun je bij ons als stagiair terecht. Je krijgt een mentor en leert in een vaste ‘eigen’ groep leerlingen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je je toekomstige beroep in de volle breedte leert en is de hele school je leerterrein. PCBO Baarn-Soest heeft nogal wat te kiezen, omdat onze scholen van elkaar verschillen. Wij bieden de mogelijkheid om op verschillende scholen stage te lopen. Zo ontwikkel je je visie op onderwijs en oefen je vanuit je eigen talent en belangstelling.

Partnerschap

PCBO Baarn-Soest werkt in het opleiden van nieuwe leerkrachten, nauw samen met de Marnix Academie, vanuit de visie dat theorie en praktijk elkaar ondersteunen. Opleiding en praktijk zijn partners die jou mogelijkheden bieden om je te ontwikkelen tot een vakbekwame leerkracht die zijn persoonlijkheid inzet voor onze leerlingen. Je begeleiders zijn goed opgeleid en bespreken met jou, welke activiteiten passen bij je ontwikkeling. Ze geven je hulp en feedback.

Uiteraard kunnen ook studenten van andere PABO opleidingen contact opnemen.

Ook na je opleiding is er bij PCBO Baarn-Soest begeleiding als je je eigen groep hebt, zodat je je steeds zekerder gaat voelen, en je vragen aan bod komen.

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met onze bovenschoolse opleidingscoördinator Ineke van Dijk.
E.: ineke.van.dijk@dewerveling.nl